2015-01-08 (torsdag)
Ett ännu inte riktigt finjusterat recept på mjuk, lite kalorisnålare julkola.
2-3 dl | kaffegrädde |
1½ dl | ljus sirap |
3 dl | strösocker |
3 msk | smör |
Extra: | florsocker eller knäckformar |
- Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad gryta och koka upp under omrörning.
- När kolamassan klarar kulprovet är kolan klar.
- Häll upp den i en oljad form och låt den svalna lite.
- Rulla kolan till små portionsbollar och placera dem i knäckformar eller rulla dem i florsocker.
- Förvara godiset i burkar med lock i kylen eller svalen.
Sonen, 12 år: “Mmm… jättegod kola. Märker ingen skillnad om det är socker på eller inte.”
Dottern, 14 år: “Smakar kola.”
Pappan: “Som knäck. Jättegoda båda två men jag föredrar de med florsocker.”
Mamman: “Lite omständigt att göra, men smakmässigt så blev kolan riktigt god.”
Kommentar: Eftersom vi testar så mycket julgodis så ville vi försöka att göra i alla fall en godissort lite lättare och det fungerade relativt bra men vi får nog fortsätta att justera receptet nästa år för helt perfekt är det inte än. 😀
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, kola, jul, barn, familj)