2012-07-02 (måndag)
En smakrik och uppskattad lunch-nachostallrik.
400 g | köttfärs | |
1 pkt | Taco spice mix Original, Santa Maria | |
1 påse | Tortilla Chips Chili, Santa Maria (200g) | |
1 brk | Taco Sauce mild, Santa Maria (230g) | |
lite | riven ost | |
några | tomater | |
½ st | gurka | |
några | sugar snaps |
- Tillaga tacoköttfärsen enligt anvisningarna på kryddpåsen.
- Fördela de trekantiga chilichipsen på en bakplåtspappersförsedd ugnsplåt så de bildar små cirklar.
- Lägg en stor klick tacoköttfärs mitt på varje chips-rundel. Lägg på salsa och strö över riven ost.
- Gratinera några minuter högt upp i ugnen i ca 225 grader. Håll noga uppsikt så att de inte bränns.
- Servera tillsammans med greppvänliga bitar av tomat, gurka, sugar snaps och ev. en klick tacosås, creme fraiche eller guacamole.
Sonen, 9 år: “Det här var ju gott”, sade han förvånat och åt flera “chili-blommor” med god aptit.
Dottern, 11 år: “Mums! Allt är jättegott… om man inte räknar med grönsakerna.”
Pappan: Precis som resten av familjen så tycker han om chilichipsen.
Mamman: “Helt klart den bästa nachos-varianten så här långt. Enkel att göra, lätt att äta och med bäst smak.”
Kommentar: Detta visade sig vara en variant av enskilt gratinerade majschips som inte bara var enklare att tillaga utan även smakade betydligt mer och bättre. En ny nachos-favorit här hemma som t.o.m. barnen tycker om. 😀
(Andra bloggar om: recept, mat, taco, nachos, familj, lunch)