2012-08-31 (fredag)
Om alla hjälps åt så tar det inte mer än en halvtimme att fixa ihop denna uppskattade klassiker.
1 kg | köttfärs (fläsk- eller blandfärs) |
2 st | Taco spice mix, 30 g, Old El Paso |
1 st | Soft Tortilla Original, 8-p, Santa Maria |
1 st | Taco Sauce, 230g, Santa Maria (Mild eller Medium) |
½ brk | crème fraîche, naturell |
½ st | gurka |
2 st | tomater |
1 st | lök |
lite | majskorn, djupfrysta |
2 brk | ananasringar, konserverade |
lite | Herrgårdsost, eller annan mild hårdost |
- Bryn färsen, tillsätt vatten (enligt anvisningarna på kryddpaketet) samt kryddmix. Blanda och låt puttra i 10 minuter eller tills vattnet kokat in.
- Förbered de olika fyllningarna: koka majsen, skölj och hacka tomat och gurka, skala och hacka löken, riv osten, dela ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av lite i en sil.
- Fyll skålar med de olika tillbehören, ta fram salsa och crème fraîche och värm tortillabröden några minuter i ugnen på låg värme.
- Låt var och en fylla sina tortillabröd med vad de vill av köttfärs och tillbehör.
Sonen, 10 år: Endast köttfärs, crème fraîche, salsa, gurka, riven ost och ibland majs duger som fyllning i sonens favorit-taco.
Dottern, 11 år: Allt förutom crème fraîche, tomat och gurka göms i dotterns tortilla.
Pappan: Köttfärs, majs, tomat, gurka, lök, salsa och mängder med ananas proppar han sin tortilla full med.
Mamman: Försöker få plats med alla tillbehören förutom ananas, ost och ev. majskorn i sin tortilla.
Favorit-i-repris-kommentar: Detta var naturligtvis inte första gången vi testade tacos / tortillas men eftersom förra tortillas-inlägget var från 2007 och familjens smak förändrats en del sedan dess så tyckte jag att det var dags för en uppdaterering. Tilläggas bör att vi brukar få rester över av tacoköttfärsen, så är man inte intresserad av att laga rest-luncher dagen efter (se förslag nedan) så räcker det kanske att göra halva mängden färs.
Förslag på användning av tacofärsrester: | |||
Färsfylld luchbaguette |
Varma mackor med tacofärs |
Snabb pizza på tortillabotten |
Hemlagad tacopizza |
Nachos | Tacotray | Crepes med tacofärs |
Pastagratäng med tacofärs |
(Andra bloggar om: recept, mat, taco, tortilla, familj, rester, fredagsmys)
Trots att jag inte har egna barn är det kul att följa den här bloggen, jag gillar verkligen kommentarerna om vad familjemedlemmarna tycker om maten. 🙂
Får jag fråga var ni hittar Old el Pasos kryddmix? Det är den enda taco-(och fajita!)kryddan jag gillar, tycker inte heller om att göra egen. Men nu är det verkligen svårt att hitta Old el Pasos produkter i affärerna. Det verkar vara någon form av bojkott för ingen tar hem produkterna trots att jag frågar gång på gång. Det har väl varit så i ca 2 år nu…
@Lindha Johansson, Även här är det svårt att få tag i Old el Pasos kryddmix så därför köper jag på mig ett litet lager när jag är på Gekås i Ullared och handlar, för där finns den ibland. 😀