2012-09-16 (söndag)
Ett lite smålyxigt tilltugg som även fungerade bra i budgetversionen.
1 st | Brie eller liknande ost (här: ICA Basic Brie, 200 g, fetthalt 32 %) |
1 st | smördeg i rulle, kyld (här: ICA smördeg, 250 g) |
1 st | ägg |
- Klä in brieosten i smördegen. Se till att det inte blir några öppningar för den smälta osten att leta sig fram ur.
- Använd överbliven smördeg till att göra dekorationsremsor och lägg över osten.
- Baka smördegspaketet på en bakpappersförsedd plåt i övre mitten av ugnen, 200 grader, i ca 15 minuter.
- Servera den inbakade brieosten tillsammans med apelsin-, hjortron- eller fikonmarmelad som ett gott litet snack, förrätt eller dessert.
Mamman: “Mild, krämig ost och frasig smördeg. Inte dumt alls! Det var t.o.m. snäppet bättre när jag åt de kalla resterna efter att de legat i kylskåpet ett tag.”
Kommentar: Som synes så var det endast mamman som var intresserad av denna lilla goda rätt. Resten av familjen tittade lite misstänksamt på resultatet och tackade artigt “nej tack” till att smaka.
Inbakad ost kan man göra i prinicip hur dyrt/billigt man vill och om dyrare verkligen är godare så ser jag fram emot mitt andra försök som kommer att inbegripa Höng Camembert och fikonmarmelad. Det lär vara en delikatess men det vet man ju inte förrän man testat. 🙂
Det där låter väldigt gott. Jag testade friterad Camembert med hjortronsylt för första gången i mitt liv i i lördags, men då jag är oerhört förtjust i smördeg så kan jag tänka mig att det skulle vara ännu godare med smördegsinbakad Camembert tillsammans med hjortronsylten. Detta går nog att variera på många olika goda sätt, med olika ostar och olika tillbehör. 😀
och jag som har hjortronsylt i frysen och brie i kylen, kanske dagens efterätt