2012-12-04 (tisdag)
Överblivna kantbitar av vardagsbrödet mixas enkelt ner till hemmagjort ströbröd.
Ingrediens: | bröd (t.ex. överblivna kantbitar av ljus formfranska) |
- Dela brödbitarna i mindre bitar, bred ut dem på en bakplåtspapperförsedd ungsplåt.
- Låt brödbitarna torka i ugnen i ca 50 graders värme tills de är helt torra. Ha ev. ugnsluckan lite på glänt för att släppa ut fukten. (Om det finns fukt kvar i brödet kan ströbrödet mögla.)
- När brödet svalnat mixas det ner till ströbröd med hjälp av en hushållsmixer.
- Förvara ströbrödet i väl rengjorda och torra glasburkar med lock.
- Använd ströbrödet som vanligt, t.ex. till panering av fisk, utfyllnad vid färsrätter eller vid bak.
Kommentar: Problemet med att barnen lämnar överblivna brödskalkar i frysen löstes enkelt när jag häromdagen inte hade något ströbröd hemma till julköttbullarna. Efter en snabb upptining och ungefär en timme i ugnen så var brödbitarna helt torra och mixades enkelt till ströbröd och köttbullarna blev lika goda som vanligt.
Hushållsmixern gav ett lite för finkornigt resultat (vänstra skålen) men var smidig att använda medan handmixern gav riktigt fina smulor (högra skålen) men stänkte ner en hel del. Nästa gång (för detta blir definitivt en vana) så väljer jag nog handmixern och en skyddande handduk.