2007-11-25 (söndag)
Nödlösning på middagsproblemet. Tillagningstid: ca en timme.
några | småköttbullar, Felix (eller snabbhamburgare, Scan) |
lite | flytande Milda (till stekning) |
1 påse | pommes frites, Felix 900 g |
salt | |
1 påse | Grönpepparsås, BlåBand |
½ dl | vatten, kallt |
2 dl | mjölk |
½ st | gurka |
några | cocktailtomater |
- Tillaga pommesen i 225 graders ugn i ca en timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Stek köttbullarna några minuter i lite flytande Milda.
- Skölj och skär grönsakerna i mindre bitar.
- Vispa ner såspulvret i ½ dl kallt vatten och 2 dl mjölk. Koka upp under omrörning. Låt sjuda i 2 minuter.
- Servera köttbullarna med pommes, grönsaker och grönpepparsås.
Sonen, 5 år: Äter en hel del av köttbullarna, pommesen och gurkan.
Dottern, 6 år: Fick snabbhamburgare istället för köttbullar. Åt dem, pommesen och gurkan med god aptit.
Pappan: Hoppade även han över såsen och fick snabbhamburgare istället för köttbullar. Verkade nöjd.
Mamman: “Inte så dumt. Köttbullarna och grönpepparsåsen passade bra ihop.”
Kommentar: Vid brist på planering och inspiration så är det behändigt att ha lite halvfabrikat i frysen och skafferiet.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, familj, halvfabrikat, matblogg, foto)