2013-04-25 (torsdag)
En enkel, söt och matig sallad (till en person) som endast tar några minuter att blanda ihop.
ca 120 g | jordgubbar |
ca 50 g | fetaost |
några | mynta-blad |
några | basilika-blad |
lite | rapsolja |
1 nypa | flingsalt, smulad |
lite | svartpeppar, malen |
- Blanda olja, salt och peppar i en skål.
- Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar. Blanda ner dem i dressingen.
- Skölj bladen och torka dem. Riv bladen i lagom bitar och blanda ner dem i skålen.
- Smula även ner fetaosten i salladen. Servera genast.
Sonen, 10 år: Äter helst sina jordgubbar tillsammans med vaniljglass.
Dottern, 12 år: Föredrar att äta jordgubbar med mycket vispgrädde och socker.
Pappan: Han har gärna jordgubbar i salladen men då ska det vara utan ost. Därför valde även han glass-alternativet.
Mamman: “Mmm… en mycket god sallad som fungerar både som dessert och mättande mellanmål. Gott med de kryddiga bladen, söta jordgubbarna och salta osten.”
Kommentar: En skål jordgubbar med glass eller grädde kan vara väldigt gott, men det finns faktiskt andra lyckade jordgubbs-kombinationer. För att gilla ovanstående sallad bör man dock tycka om fetaost och i den här familjen är mamman väldigt ensam om att göra det, därav resultatet.
(Andra bloggar om: recept, mat, familj, fetaost, sallad, jordgubbar)