Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2013-12-09 (måndag)
rischoklad julgodis

Puffat ris med choklad, hackad mandel och torkade aprikoser.

150 g mörk choklad
50 g skalad, hackad sötmandel
1½ dl torkad frukt i bitar
3 dl Vårgårda Ris (puffat, rostat ris)
  1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält det över en kastrull med sjudande vatten.
  2. Rör ner hackad mandel, hackad frukt och puffat ris i den smälta chokladen.
  3. Bred ut massan på ett bakplåtspapper och låt stelna. (Eller klicka ut smeten i småkaks-/muffins-formar.)
  4. Skär chokladen i bitar. (Halvera bitarna om formarna användes.)

Sonen, 11 år: “Gott!” Sonen gillade godiset, som vanligt, men verkade inte vara helt överförtjust.
Dottern, 13 år: “Detta var jättegott!” Dottern älskar torkade aprikoser så reaktionen var inte helt oväntad.
Pappan: “Näää… i chokladpuffar ska det vara choklad och puffat ris, inget annat.”
Mamman: “Helt OK… om man är ute efter smaken av nötter och torkade aprikoser… men kanske inte om man är sugen på vanligt risbräck.”

Kommentar: Recept ovan hittade jag på påsen till Vårgårda ris som jag köpt för att göra risbräck. Jag följde dock inte receptet helt slaviskt utan här blev det en blandning av lite rester av mjölkchoklad, hackad mandel, hackade torkade aprikoser samt puffat ris. Vi kom dock fram till att originalet är både enklare och godare… men som variation är det inte helt fel. 🙂

Uppdaterat: Receptet på vanlig, klassisk risbräck hittar ni här.

(Andra bloggar om: , , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se