2014-06-25 (onsdag)
En klassisk röra med matjessill och andra smaker som hör den svenska sommaren till.
3 msk | matjessill, i små bitar (ca 1/2 st) |
2 msk | rödlök, hackad |
1 st | ägg, hårdkokt och hackat |
1 msk | dill, hackad |
2 msk | gräslök, hackad |
1 msk | gräddfil |
2 msk | majonnäs |
(ev. salt och svartpeppar) | |
knäckebröd (här: Mini Rut från Leksands Knäckebröd, att servera röran på) |
- Blanda ingredienserna i en skål och smaksätt eventuellt med salt och svartpeppar.
- Servera på små bitar av knäckebröd som små aptitretare eller som en del av en sommarbuffé. (Om de inte ska ätas direkt bör knäckebrödet och röran serveras var för sig för att undvika att knäckebrödet blir mjukt.)
Mamman: “Mmmm… en underbar röra som verkligen smakar svensk sommar. Synd bara att ingen annan i familjen tycker detsamma.”
Kommentar: Främst är det under midsommar som vi (läs: mamman) äter denna röra men den passar alldeles utmärkt till vilken sommardag som helst då man vill äta något lite extra gott… om man gillar matjessill. 🙂
(Andra bloggar om: recept, matjessill, familj, midsommar, midsommarmat)