2009-05-14 (torsdag)
Ganska enkelt snacks som dock försvinner alltför snabbt.
normalstora potatisar | |
rapsolja | |
salt | |
chili-pulver |
- Skala potatisen.
- Gör tunna chips av potatisen med hjälp av potatisskalaren.
- Skölj potatisskivorna i vatten och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Blanda olja, salt och chili-pulver och låt potatisskivorna marineras ett tag.
- Sprid ut potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Stek i ugn i 225 grader i ca 5-10 minuter eller tills de är lagom krispiga, utan att bli brända. Salta ev. lite extra efteråt.
- Låt chipsen rinna av på hushållspapper ett tag innan serveringen.
Sonen, 6 år: Tyckte att de smakade lite starkt men ville ändå ha mer.
Dottern, 8 år: Hon var väldigt glad för dem. Ville ha mer.
Pappan: Tyckte att de var starka men saltigt goda och väldigt svåra att sluta äta.
Mamman: “Mmmm…. mycket gott. Stark chili- och saltsmak och mycket mumsiga. Gav mersmak.”
Kommentar: Detta var bara ett första försök, med en potatis, för att se om det gick att göra egna chips om man inte har något annat hemma än potatis när man är sugen på något snacksaktigt. Visst gick det. 🙂
Det blev ju inte som vanliga krispiga chips, utan mer som tunna råstekta potatisar. En del var lite mjukare än andra men smakmässigt så var det en succé. Nästa gång får vi göra betydligt fler.
det där såg ju hemskt gott ut!
vad gott- känns som ett kul pyssel med lilltjejen. Vi kanske prövar någon annan kryddning för henne men gärna chili för oss!