2014-09-29 (måndag)
Fläsk-rätt som går enkelt att tillaga på grillen, men kanske inte ger samma goda smak som i stekpannan.
potatis (till 4 pers.) | |
fläskskivor, färska med svål | |
Grillkrydda, Santa Maria | |
Tillbehör: | |
kaffegrädde | |
salladslök | |
gurka | |
paprika |
- Skala och koka potatisen.
- Krydda fläsket (som bör ha rumstemperatur) med grillkryddan och grilla på båda sidor till det är klart rakt igenom och fått en knaprig yta.
- Skölj grönsakerna, hacka den gröna delen av salladslöken och dela gurkan och paprikan i mindre bitar.
- Servera det grillade fläsket med kokt potatis, kaffegrädde, salladslök och lite grönsaker.
Sonen, 12 år: “Mmm… detta var gott men de andra (stekt fläsk) är bättre.”
Dottern, 13 år: Dottern är inte så glad för kött utan fick en grillad vegetarisk burgare till sina potatis i stället och var väldigt nöjd med det.
Pappan: “Inte så dumt… men lite för kryddigt… det blir bättre när man steker det.”
Mamman: “Tyvärr så får jag hålla med de övriga – trots att jag föredrar att tillaga det på grillen – när det gäller smaken så blir det godast i stekpannan. Det här var visserligen knaprigt och gott… men lite för kryddigt för min smak.”
Kommentar: I början av sommaren testade vi att grilla fläsket i stället för att steka det, vilket var betydligt enklare och höll stekosen borta från huset. Vad vi tyckte om resultatet kom vi däremot inte ihåg så därför blev det ytterligare ett försök innan sommaren var slut och då kom minnena tillbaka. Så för att komma ihåg det till nästa sommar: fläsk går bra att grilla, men kryddorna kommer fram betydlig mer så ska vi ge det ytterligare ett försök så får vi hålla igen på grillkryddan.
(Andra bloggar om: mat, recept, grilla, middag, fläsk, familj)