2014-12-04 (torsdag)
En av familjens favoriter när det gäller julgodis.
125 g | Marabou Mjölkchoklad (eller annat gott choklad, absolut inte blockchoklad) |
50 g | smör |
3 msk | ljus sirap |
6 dl | cornflakes |
- Bryt chokladen i bitar.
- Blanda choklad, smör och sirap i en kastrull och smält på svag värme.
- Ta kastrullen från plattan och rör i cornflakes. Blanda ordentligt.
- Fördela smeten i småkaksformar.
- Förvara dem i kylskåpet.
Hela familjen: Chokladfras är en av familjens favoriter när det kommer till julgodis och dessa krispiga, söta och frasiga godbitar försvinner lika fort som de tillagas.
Kommentar: Tidigare har vi gjort dubbla satser av Chokladfras i hopp om att de ska räcka ett tag men då de likväl försvinner i ett nafs så har vi i år lagt upp en ny taktik. Det blir ett antal normalstora satser av Chokladfras i stället, utspridda under hela julmånaden och då kan man ju börja med den första redan nu. 🙂
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, cornflakes, jul, barn, familj)