2014-12-10 (onsdag)
En uppskattad julsmörgås.
1 skiva | Skogaholmslimpa, bageri Skogaholm (eller annat bröd) |
lite | Bregott |
1 st | salladsblad |
lite | rödbetssallad |
några | julköttbullar, (se recept på julköttbullar) |
- Skölj och torka salladen. Dela köttbullarna i mindre bitar.
- Bred Bregott på smörgåsen. Lägg på sallad och rödbetssallad.
- Toppa med köttbullar.
Mamman: “En av fördelarna med att ha gjort julköttbullarna i tid är att man kan äta många goda köttbullsmackor i väntan på julen.”
Kommentar: Det är något speciellt med köttbullsmackor gjorda med julköttbullar. Perfekt att ta till när man inte har tid att laga något avancerat men ändå vill ha något riktigt gott och matigt.
(Andra bloggar om: recept, köttbullar, mellanmål, jul, julmat)