2014-09-15 (måndag)
Recept på två små, men mycket goda, portions-blåbärspajer.
100 g | blåbär (kan användas direkt ur frysen) |
1 tsk | potatismjöl |
½ msk | strösocker |
Smuldeg: | |
½ dl | vetemjöl |
½ msk | strösocker |
25 g | smör |
Tillbehör: | vaniljsås eller vaniljglass |
- Fördela blåbären i de små ugnssäkra pajformarna, ca 10 cm i diameter.
- Strö över potatismjöl och strösocker och rör runt.
- Blanda vetemjöl och socker. Klicka ner smörbitar och använd fingrarna tills det blir lagom smuligt. Fördela degen över blåbären.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
- Servera blåbärspajerna tillsammans med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.
Pappan: “En mycket god paj som varken är för söt eller för sur. Bra att man bara får en portion, annars hade man fortsatt äta tills hela tagit slut.”
Mamman: “Enkel att göra och väldigt god att äta. Fungerar lika bra ljummen som kylskåpskall.”
Kommentar: Detta är en av föräldrarnas favorit-efterrätter, både p.g.a. smaken och att den är så lätt att svänga ihop. Har man bara blåbär i frysen och är villig att vänta i 35 minuter så har man en god dessert. 🙂
Vi har fortfarande inte kunnat övertyga barnen om att blåbär faktiskt är riktigt gott, men skulle de ändra åsikt så är det ju enkelt att fördubbla receptet och göra fyra små pajer i stället för två.
(Andra bloggar om: Andra bloggar om: recept, blåbär, blåbärspaj, familj, smulpaj, efterrätt, dessert)