2014-12-11 (torsdag)
Test av Skogaholms pepparkaksdeg.
1 st | Pepparkaksdeg, 0,5 kg, Skogaholm |
(Vetemjöl, margarin (vegetabiliskt fett och olja, vatten, salt, smörarom), socker, sirap, vatten, bakpulver (natriumbikarbonat), kryddor (kanel, nejlika, ingefära)) |
- Arbeta degen smidig, ev. med lite vetemjöl. Kavla ut en del av degen på lätt mjölat bakbord.
- Kavla degen tunt och ta ut kakor med hjälp av pepparkaksformar.
- Placera jämnstora kakor på bakplåtsförsedda ugnsplåtar.
- Grädda kakorna i mitten av ugnen (175-200 grader) i några minuter, tills de blivit gyllenbruna.
- Låt pepparkakorna svalna på plåten och förvara sedan i plåt- eller plastburkar med lock.
Kommentar: Bäst blir det om man gör sin egen pepparkaksdeg men om man inte vill lägga alltför mycket tid på sitt pepparkaksbak så fungerar färdigköpta degar riktigt bra. Vi märkte ingen större skillnad mellan denna och CityGross deg som vi använde förr-förra året, men så här i efterhand så hade vi nog valt en deg med äkta smör framför smörarom. Båda fungerade dock bra att arbeta med och både degen och de färdiggräddade pepparkakorna smakade bra… så vi är nöjda ändå. 🙂
(Andra bloggar om: produkttest, pepparkaksdeg, julbak, familj, Skogaholm)
Tack för instruktioner! Hade köpt en färdig deg på ica men det stod inget om gräddningen på. Men det blev lyckat tillslut 🙂