2014-12-27 (lördag)
Här är vår uppdaterade lista på “måsten” för julaftonens julbord.
Julskinka | Janssons Frestelse | Franskbröd |
Julköttbullar | Diverse inlagd sill | (Skogaholmslimpa) |
Prinskorv | ( |
Bregott |
Revbensspjäll | Varmrökt lax | Gräddost |
Kokt ägg | Senap, medelstark, Hultbergs Special | |
Karelska piroger | ||
Äggsmör | Romsås | Julmust, Nygårda |
Hovmästarsås | Festis | |
Ris á la Malta | Rödbetssallad | Fanta Exotic |
Saftsås | Julöl | |
Vaniljglass | Grönkål | |
(Chokladsås) | (Brunkål) | Clementiner |
(Strössel) | Kåldolmar | Lättsaltade chips |
(Våffelstrutar) | Skumtomtar | |
Diverse julgodis | ||
Sonen, 12 år: Äter främst piroger med äggsmör och franskbröd med ost.
Dottern, 14 år: Äter främst piroger med äggsmör, löksill, kokt ägg och hovmästarsås.
Pappan: Kåldolmar, köttbullar samt skink-mackor är egentligen allt han vill ha från julbordet.
Mamman: Vill gärna ha lite av varje, men mest från sill-hörnan.
Kommentar: Detta är tredje gången vi gör en checklista för familjens julbord, vi gjorde även en 2010 och en 2006 och förmodligen kommer vi att fortsätta uppdatera den med jämna mellanrum då vi hela tiden hittar nya favoriter och därför måste utesluta andra för att det inte ska bli alltför överdrivet. Här ovan är vad vi för tillfället tycker att vårt nästa julbord bör innehålla för att alla i familjen ska känna sig nöjda.
Uppdaterat: Vi har strukit den rökta ålen från vårt julfirande. Den må vara väldigt god, men då inte ens den odlade ålen kan ätas med gott samvete så låter vi hellre bli.
(Andra bloggar om: jul, julbord, julmat, julafton, barn, familj)