2007-04-11 (onsdag)
Mycket vacker rätt som verkligen ser god ut. Skenet bedrar totalt!
350 g | kycklingfilé (ca 2 st) |
lite | rapsolja (att steka i) |
1 burk | Uncle Ben´s Sweet & Sour med extra ananas |
4 port. | jasmineris |
några | sockerärtor |
- Koka jasmineriset.
- Klipp ner kycklingfiléerna till mindre bitar.
- Bryn kycklingbitarna i lite olja tills de blir gyllenbruna och genomstekta.
- Häll i såsen och låt puttra i 3-4 minuter.
- Skölj sockerärtorna.
- Servera Uncle Ben’s kycklingröra med ris och sockerärtor.
Sonen, 4 år: Smakar inte.
Dottern, 6 år: Smakar inte.
Pappan: Smakar en liten bit kyckling men ratade den direkt. Tyckte att den smakade mycket, men inte gott och verkligen inte ananas.
Mamman: “Jisses! Extremt sötsliskigt! Hade kanske kunnat tvinga i mig det om jag blivit serverad det hos någon, men det är tveksamt. Sockerärtorna var goda iallafall.”
Kommentar: Eftersom jag samtidigt med Uncle Ben-experimentet gjorde dragonkycklingfiléer så var misslyckandet ingen katastrof. Men jag måste medge att jag blev rejält förvånad. Uncle Ben är ju trots allt Uncle Ben.