Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2015-06-27 (lördag)
rabarbepaj rabarberdessert rabarberpaj

En ny favorit bland rabarberpajs-recepten, i alla fall om man frågar mamman i familjen.

ca 5 st rabarber (ca 390 gram utan skal)
2 dl havregryn (ca 80 gram)
2 dl strösocker (ca 180 gram)
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör (+ extra smör till formen)
½ dl vispgrädde (ca 50 gram)
½ dl ljus sirap (ca 70 gram)
  1. Ansa och skär rabarberna i ca 2 cm stora bitar. Placera dem i en smord ugnssäker form.
  2. Blanda havregryn, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  3. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädden och sirapen.
  4. Blanda ner havregrynsblandingen i smörblandningen.
  5. Bred smeten över rabarberna.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen i 150 graders värme i ca 40 minuter, eller tills den fått fin färg.
  7. Servera pajen ljummen eller kall tillsammans med t.ex. vaniljglass.

Sonen, 12 år: Sonen är inte så glad för rabarber och hoppade därför över pajen. Glassen hade han däremot ingenting emot.
Dottern, 14 år: “Mums!” Dottern tyckte riktigt bra om pajen.
Pappan: “Väldigt god paj med förvånansvärt mycket kolasmak.”
Mamman: “Sött knäcktäcke, lite halvsura rabarber och god vaniljglass – en oslagbar kombination. Utan tvekan den godaste rabarberpaj jag ätit.”

Kommentar: Tanken var att vi skulle testa lite olika recept nu när vi hade rabarber hemma, men det slutade med att “vi” gjorde denna goda paj (som vi hittade på ica.se) två gånger i stället. Den blev för övrigt lika god (och försvann lika snabbt) andra gången. 🙂

(Andra bloggar om: , , , , , )

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se