2015-07-05 (söndag)
En god sommar-dessert som kan bestå av så många eller så få frukter man vill.
jordgubbar | |
honungsmelon | |
vattenmelon | |
banan | |
kiwi | |
vaniljglass |
- Skölj, skala och kärna ur de frukter som behöver det.
- Dela dem i mindre bitar.
- Lägg lite (eller mycket) vaniljglass i fyra portionsskålar.
- Låt var och en fylla sin skål med valfria frukter.
Sonen, 12 år: Sonen nöjer sig med jordgubbar och vaniljglass med lite socker ovanpå. (Han hade även gärna haft lite ovispad vispgrädde över det hela, men det fanns inte denna gång.)
Dottern, 14 år: Vaniljglass samt allt utom kiwin hamnade i dotterns dessertskål.
Pappan: Precis som sonen så ville pappan endast ha jordgubbar och vaniljglass…. vilket i och för sig inte var så dåligt bara det.
Mamman: Mamman tog endast lite glass men desto mer av alla de olika sorternas frukter och var väldigt nöjd med det.
Kommentar: En god efterrätt som uppskattas av hela familjen. Ibland behöver man inte göra det så komplicerat. Med goda råvaror (och glass) kommer man långt. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, fruktsallad, frukt, barn, familj, mellanmål, dessert)