2016-08-30 (tisdag)
Gott, vitlöksrostat bröd som passar bra som tillbehör till t.ex. soppor.
½ st | baguette (eller Pain Riche) |
50 g | smör |
2 klyftor | hackad vitlök |
½ dl | hackad persilja |
lite | salt |
- Dela baguetten i halvtjocka, sneda skivor. Lägg skivorna på bakplåtspappersförsedd bakplåt.
- Hacka vitlöken och persiljan och blanda hacket med smör. Smaka av med lite salt.
- Bred brödskivorna med rikligt med smör.
- Rosta bröden mitt i ugnen, 200 grader, i 5-10 minuter.
- Servera de vitlöksbröden som tillbehör till måltider.
Mamman: “Knaprigt och gott om med en tydlig smak av vitlök. Perfekt till en skål varm soppa. Just dessa var lite för salta, men det justerar vi nästa gång.”
Kommentar: Med små enkla knep kan man få en vanlig baguette att inte bara vara god utan även tillföra både krispighet och mängder med smak till måltiden. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, smörgåsar, Pain Riche, familj)