2017-01-10 (tisdag)
Familjens första försök med hemblandad glögg blev riktigt lyckat.
3 dl | vatten |
1½ dl | strösocker |
25 ml | Apotekets tinktur |
350 ml | okryddad starksprit |
375 ml | portvin |
1125 ml | rödvin |
- Koka upp socker och vatten och ta bort kastrullen från plattan.
- Blanda ner resten av ingredienserna i sockerlösningen och låt kallna.
- Häll upp på rena flaskor med (skruv-)kork och förvara svalt.
- Låt stå ca en vecka för att smaken ska fördjupas.
Kommentar: 2016 testade vi att blanda vår egen glögg för första gången och resultatet blev en ganska stark men väldigt god glögg som vi garanterat kommer att göra även 2017. Hur lång hållbarhet det är på glöggen (som naturligtvis enbart är till de vuxna) har vi dock ingen aning om. Några veckor höll den sig i alla fall, sedan var den (både den vi gav bort i uppskattade julgåvor och den vi behöll själv) slut. 😉
(Andra bloggar om: dryck, recept, glögg, jul, julblogg, familj)