2015-08-02 (söndag)
Precis som de flesta andra goda frukter så blir nektarinerna ytterligare lite godare om de grillas.
4 st | nektariner |
Tillbehör: | passionsfruktssås (se recept) |
turkisk yoghurt | |
(vaniljglass) |
- Skölj nektarinerna, dela dem på mitten och ta ur kärnorna.
- Grilla nektarinhalvorna på båda sidorna tills de blivit genomvarma och fått lite färg.
- Servera frukten med lite passionsfruktssås samt en klick turkisk yoghurt, alternativt vaniljglass.
Barnen: Varken nektarinerna eller såsen intresserade barnen, men glassen hade de inget emot.
Pappan: Smakade både nektariner och passionsfruktssås och gillade båda. Yoghurten ville han däremot inte ha utan valde glass i stället.
Mamman: “Mycket gott med varm nektarin och smakrik sås. Yoghurten passade förvånansvärt bra till.”
Kommentar: Efter maten så är det gott med något sött och så här i grilltider så passar vi på att testa lite olika frukter och såser. Eller ja… föräldrarna testar och barnen tittar mest på och äter glass. 🙂
(Andra bloggar om: recept, passionsfruktssås, nektariner, familj, turkisk yoghurt, efterrätt, dessert)