2017-08-17 (torsdag)
Recept på en enkel vardagsfiskrätt, där torskblocket inte behöver tina i förväg.
1 st | torskfilé i block, 400 g, direkt från frysen |
lite | salt och citronpeppar (till fisken) |
potatis (till två personer) | |
Fisksås, Blå Band | |
2,5 dl | mjölk (till såsen) |
25 g | smör (till såsen) |
gröna ärtor, djupfrysta |
- Skala och koka potatisarna.
- Lägg torskblocket i en ugnsform. Strö på salt och citronpeppar.
- Stek torskblocket mitt i ugnen i 175 grader i ca 45 minuter. Ta ut och dela i sex-åtta bitar, låt den steka några minuter till, tills den är knappt genomstekt. (Här fick de vara inne i 10 minuter till.)
- Tillaga ärtorna och fisksåsen enligt anvisningarna på förpackningarna.
- Servera fisken tillsammans med potatis, sås och ärter.
Kommentar: Detta är en variant av en annan av våra fisk-favoriter “Ugnsstekt laxfilé med kokt potatis, fisksås och ärter” som tjejerna brukar laga till när pappan och sonen har andra middagsplaner. Enkelt och väldigt gott. 🙂
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, fisk, potatis, torsk, middag)