2017-09-24 (söndag)
Klassisk smörgås med rester av helstekt kalkon, bacon, tomat och majonnäs.
3 bitar | formfranska (rostade, utan kanter) |
lite | majonnäs (se recept) |
2-3 skivor | knaperstekt bacon |
2 skivor | tomat |
lite | salt & svartpeppar |
1 blad | isbergssallad |
40 g | skivat, vitt kött från helstekt kalkon (se recept) |
- Rosta de kantlösa formfranskorna.
- Bred två av brödbitarna med majonnäs.
- Lägg isbergssallad på en av brödbitarna med majonnäs.
- Bred ut kalkonköttet över isbergssalladen och toppa med en brödbit utan majonnäs.
- Lägg baconen på brödskivan.
- Lägg tomatskivorna på baconen och salta och peppra efter smak.
- Lägg den sista brödbiten (med majonnäsen nedåt) överst. Tryck till lite lätt.
- Dela smörgåsen på diagonalen och servera med cocktailtomater och saltgurka.
Kommentar: Detta var en väldigt uppskattad smörgås som de flesta av oss skulle vilja njuta av fler gånger, men tyvärr så börjar vi att få slut på vitt kalkonkött efter vår kalkonmiddag. Alla hade dock olika önskemål: Sonen ville ej ha någon majonnäs, pappan ville bara ha två bröd och ingen majonnäs (fungerade faktiskt utan att välta) medan mamman var väldigt nöjd med majonnäsversionen och de båda tillbehören. Dottern nöjde sig med en sallad.
(Andra bloggar om: recept, mat, mackor, lunch, smörgåsar, kalkon, bacon, familj)