2017-09-28 (torsdag)
Rester av helstekt kalkon blir enkelt en god och smakrik sallad.
50-75 g | vitt kalkonkött, i bitar |
1 st | avokado, i större bitar |
1 st | mycket liten rödlök, tunt skivad |
några | salladsblad, sönderdragna |
2 st | mindre tomater, i smala klyftor |
Dressing: | |
½ msk | balsamvinäger |
1 ½ msk | rapsolja |
lite | citronsaft |
lite | salt |
lite | svartpeppar |
- Förbered alla ingredienserna och blanda ihop dressingen.
- Låt avokadobitarna vila i dressingen tills serveringen.
- Lägg upp sallad, avokadobitar, kalkon, rödlök, sallad och tomater på en tallrik.
- Ringla över lite extra dressing. Servera.
Kommentar: Mamman tyckte att detta var en väldigt god sallad men eftersom de flesta smakerna kom från avokadon, löken och dressingen så skulle man lika gärna kunna använda kyckling. Kalkonen, som är en lite mer sällanvara här hemma, sparar vi hellre till Club Sandwich eller liknande.
(Andra bloggar om: recept, mat, lunch, kalkon, sallad, matblogg)