2017-11-02 (torsdag)
Pumpaköttet från den urkarvade Halloween-pumpan blev bl.a. en god kompott.
100 g | skalad pumpa t ex butternut |
50 g | torkade aprikoser |
½ dl | vitt vin |
2 dl | vatten |
½ dl | strösocker |
1 st | lagerblad |
1 st | kanelstång |
5 st | kardemummakärnor |
1 st | citron, rivet skal av 1 citron |
- Skär pumpaköttet och de torkade aprikoserna i mindre bitar.
- Koka alla ingredienserna förutom citronskalet i ungefär 10 minuter.
- Rör ner det rivna citronskalet och låt blandningen svalna.
- Plocka upp lagerbladet och kanelstången.
- Förvara kompotten i kylen i tätslutande burkar.
Kommentar: Receptet ovan är hämtat direkt från arla.se men då vi inte hade några kardemummakärnor så tog vi en nypa malen kardemumma i stället och det gick bra. Kompotten var söt och god och passade väldigt bra ihop med rostade pumpafrön på vår (kanske återkommande) Halloween-ostbricka.