2006-09-15 (fredag)
Mindre os och saftigare kött än om man steker det i stekjärn, tar ca 50 minuter.
6 st | kotletter |
flytande Milda (att smörja in formen med) | |
Grillolja allround, Santa Maria | |
Allroundkrydda, Santa Maria | |
potatis (till 4 personer) | |
1 st | KELDA klassisk gräddsås (2,5 dl) |
1/2 st | gurka |
1 st | tomat |
- Skölj, torka och snitta kotletterna.
- Lägg kotletterna i en insmord ugnsform.
- Häll över lite grillolja och smeta in kotletterna ordentligt, vänd dem och upprepa. Krydda med allroundkryddan, ena sidan räcker.
- Stek kotletterna mitt i ugnen i 225 grader i ca 35 minuter, vänd ej.
- Skala och koka potatisen.
- Skölj och dela grönsakerna.
- Servera kotletterna med kokt potatis och sallad.
Sonen, 4 år: Äter inte så mycket potatis och gurka, desto mer kött. Tycker konstigt nog om såsen. Brukar inte vilja smaka den ens.
Dottern, 5 år: Äter mycket potatis, kött och tomater. Tycker konstigt nog inte om såsen. Brukar tycka om de flesta såser.
Pappan: Överförtjust eller utsvulten, svårt att hinna se. Maten försvinner i ett huj.
Mamman: “Mycket gott och saftigt kött. Allt annat var också gott.”
Kommentar: Testade en ny krydda: Allroundkrydda från Santa Maria. Den var inte dum alls. OBS! Det var inte fatet på bilden som jag stekte kotletterna i.