2006-10-16 (måndag)
Lite mindre ugnspannkaka som gräddas i en ca 37×26,5 cm stor ugnsform.
Vanlig ugnspannkaka | Extra fin ugnspannkaka | |||
3 st | ägg | 5 st | ägg | |
8 dl | mjölk | 8 dl | mjölk | |
4 dl | vetemjöl | 3 dl | vetemjöl | |
jordgubbssylt | jordgubbssylt |
- Vispa sönder äggen lätt.
- Tillsätt hälften av mjölken samt hela mängden mjöl.
- Vispa till en slät smet och fyll på med resten av mjölken.
- Smörj ugnsformen och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter eller tills den fått vacker guldbrun färg och smeten blivit helt stel.
- Låt pannkakan stå några minuter innan den skärs upp.
- Servera ugnspannkakan med jordgubbssylt.
Sonen, 4 år: Mycket glad för allt som har med pannkakor att göra.
Dottern, 5 år: Pannkakstokig hon med. Älskar även jordgubbssylt.
Pappan: Skulle nog både kunna och vilja äta upp hela ugnspannkakan själv. (Om den serverades med stekta bacon.)
Mamman: “Det går ner, men är tråkigt och enformigt.”
Kommentar: Tar ca 35 minuter att tillaga och försvinner snabbt.
Tillägg i efterhand: För en högre pannkaka med tjockare bitar: testa fluffig ugnspannkaka.