2011-03-06 (söndag)
Ungefär 1½ timme tar denna allt-i-ett-kycklingrätt att tillaga.
1 kg | kycklingklubbor |
ca 8 st | potatis |
2 st | röda lökar |
2 st | morötter |
1 st | purjolök |
1 st | palsternacka |
lite | rapsolja |
lite | salt och svartpeppar |
Marinad: | |
2 msk | citronsaft |
2 msk | rapsolja |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, malen |
1 tsk | dragon, finsmulad |
1 msk | kinesisk soja |
- Blanda marinaden i en stor skål.
- Vänd ner kycklingklubborna i marinaden. Vänd runt lite då och då så att hela klubborna marineras.
- Skölj och skala potatis, lök, morötter och palsternacka. Skala, snitta och skölj purjolöken. Skär allt i bitar och lägg dem i en inoljad ugnsform. Salta, peppra och rör runt lite.
- Pensla lite av kycklingmarinaden över rotfrukterna, lägg över kycklingen och ställ in i mitten av ugnen i 225 grader, 40-50 minuter.
- Täck med folie så fort kycklingen fått tillräckligt med färg. Ta ut formen ur ugnen när rotfrukterna är mjuka och kycklingen är helt genomstekt.
- Servera kycklingrätten direkt ur formen.
Sonen, 8 år: Tycker om kycklingen men ratar resten. Inte ens potatisen tycker han om.
Dottern, 10 år: Äter en hel del av allt men mest av kyckling och potatis.
Pappan: Förutom att han hellre äter kycklingfilé än kycklingklubbor så tyckte han väldigt bra om rätten.
Mamman: “Mycket gott och väldigt sött. Trevligt med kycklingklubbor för en gångs skull.”
Kommentar: En trevlig rätt som är väldigt diskbesparande, vilket jag ser som ett stort plus. Smakmässigt så var det ganska sött men riktigt gott. Det hade nog passat med en liten sallad till men inget som var nödvändigt.
(Andra bloggar om: recept, mat, middag, barn, familj, kyckling, allt-i-ett-rätt, rotfrukter)