2006-05-10 (onsdag)
Kycklingklubbor i vuxen och barnslig tappning. (Tid: ca 1½ timme)
1 kg | kycklingklubbor, Kronfågeln djupfryst marinerad (4 st) |
1 msk | soja, Kikkoman |
3 msk | solrosolja |
grillkrydda, Santa Maria | |
1 st | röd paprika |
majskorn, djupfrysta (till 3 pers.) | |
fusilli, Kungsörnen (till 4 pers.) | |
1 påse | currysås, Blå Band |
1 3/4 dl | vatten |
30 g | margarin |
1. Tina kycklingklubborna och lägg dem på ett galler med ovansidan neråt ovanpå en ugnsform.
2. Blanda soja och olja. Pensla klubborna med blandningen och strö grillkrydda över.
3. Stek klubborna mitt i ugnen i 225 grader i ca 50 min. (Vänd dem efter 10-15 min och pensla och krydda.)
4. Koka majsen och tärna paprikan.
5. Koka fusillin enligt anvisningarna på förpackningen.
6. Tillaga currysåsen enligt anvisningarna på förpackningen.
7. Servera klubborna med fusilli, majskorn, röd paprika och currysås.
Sonen, 3 år: Äter mycket av allt.
Dottern, 5 år: “God god!” Pastan åker motvilligt ner. Kycklingen och grönsakerna var dock populära.
Pappan: “Det var väl gott.” Vill varken ha currysås eller majs. Föredrar dessutom kycklingfilé framför klubbor.
Mamman: “Paprikan var lite väl knaprig för att passa in. Annars var maten helt OK.”
Kommentar: Alla tyckte mer eller mindre om maten. Kompletterar jag med pressad potatis blir även dottern mätt.