2006-12-18 (måndag)
Sött julgodis med smak av vit choklad och kokos. Receptet ger ca 25 snöbollar.
1/2 dl | vispgrädde |
1 1/2 msk | smör |
200 g | vit blockchoklad |
6 msk | kokosflingor |
1 dl | florsocker |
- Värm grädden i en kastrull tills den precis börjar koka.
- Rör ner smöret i grädden.
- Smält chokladen försiktigt i micron. Korta intervaller och flera omrörningar är trevligare än bränd choklad.
- Rör ner chokladen i grädden.
- Rör även ner kokosen och blanda ordentligt.
- Häll upp smeten på en tallrik och ställ in i kylskåpet tills den stelnat lite och går lätt att forma små bollar av. Detta tar ca 10-15 minuter.
- Forma små bollar som får rulla runt i florsockret.
- Ställ in snöbollarna i kylskåpet och låt stelna helt. Förvara dem i kylskåpet.
Sonen, 4 år: Barn älskar godis, även detta.
Dottern, 6 år: Barn älskar godis, även detta.
Pappan: Mycket svag för snöbollar. Tur för honom att badrumsvågen inte har veto-rätt när det gäller hur många han får äta.
Mamman: “Ingen jul utan snöbollar.”
Kommentar: Jultradition sedan sex år tillbaka. Hittade receptet på nätet, kommer dock inte ihåg var.
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, jul, choklad, familj, barn)