2007-07-23 (måndag)
Denna enkla pastarätt tar mindre än en halvtimme att tillaga.
ca 500 g | fläskfärs |
1 st | gul lök |
1 st | röd paprika, liten |
salt, svartpeppar, ingefära, piffi-allkrydda | |
tomatpuré | |
4 port. | fullkornsmakaroner, Kungsörnen |
1/4 st | gurka |
(ev. köttbullar till kräsna barn) |
- Skölj och hacka paprikan i små tärningar.
- Skala och skär löken i halvtjocka strimlor.
- Fräs löken och paprikan tills de blir mjuka, men inte får färg. Ta upp dem ur stekjärnet.
- Fräs köttfärsen.
- Blanda i lök och paprika, blanda och fortsätt steka på lägre värme. Tillsätt ev. lite vatten.
- Krydda med ingefära, salt, svartpeppar, piffi-allkrydda och tomatpuré. Låt puttra några minuter. Smaka ev. av med mer kryddor.
- Skölj och skiva gurkan.
- Servera köttfärssåsen med pastan och gurkan.
Sonen, 4 år: Sade att han tyckte om pastan, men blev mätt ovanligt snabbt. Valde köttbullarna istället för köttfärssåsen.
Dottern, 6 år: Är inte så förtjust i pasta i vanliga fall. Tyckte inte bättre om fullkornsversionen. Åt iallafall av köttbullarna och gurkan.
Pappan: Märkte ingen större skillnad på pastan. Han tyckte inte att pastan smakade något alls, vilket var positivt. Den var dock “tuggigare”.
Mamman: “Till skillnad mot pappan så märkte jag en stor skillnad mellan fullkorns- och den vanliga pastan. Förvånande nog så var denna riktigt god! Köttfärssåsen var inte dum den heller.”
Kommentar: Första gången vi testade fullkornspasta. Jag blev dock inte riktigt klok på om den blev godkänd eller inte. Jag tyckte om den iallafall.