2007-01-03 (onsdag)
Vegetariska burgare som tar ca en timme att tillaga.
7 dl | rårivna morötter (ca 4 normalstora hela) |
1 dl | solrosfrön |
1 st | gul lök |
1 msk | rapsolja |
1/2 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, grovmalen |
1 dl | ströbröd |
2 st | ägg |
- Skala och råriv morötterna så det blir 7 dl.
- Kör solrosfröna i en mixer.
- Skala och riv löken.
- Blanda morötterna, fröna och löken.
- Häll i oljan och salta och peppra.
- Häll i ströbröd och ägg.
- Blanda tills det blir en jämn smet. Låt den vila ett tag.
- Forma 8-10 st små biffar som steks i olja några minuter på var sida i ett medelvamt stekjärn.
- Servera morotsbiffarna tillsammans med t.ex. spaghetti, klyftade tomater och salsa/chilisås/ketchup.
Sonen, 4 år: Smakade inte ens biffen, protesterade när vi ville “smutsa ner” hans tallrik med den. Äter iallafall stora mängder spaghetti med ketchup.
Dottern, 6 år: Smakar biffarna, men tycker inte om dem. Äter mycket av tomaterna och en hel del spaghetti med ketchup.
Pappan: “Det gick att äta, men jag vill inte äta det igen. Hade förväntat mig mer morotssmak. Men de liknade biffar iallafall.”
Mamman: “Biffarna hade en stickande parfymbismak som inte föll mig i smaken alls. Tror att det beror på solrosfröna.”
Kommentar: Utgick från ett recept som jag hittade på vegetariskt.com. Om jag gör om rätten igen så kommer jag att även att hoppa över solrosfröna. Tror att biffarna blir godare då.