2007-01-06 (lördag)
Smakrika grönsaker till tre personer som tar ca en timme att tillaga.
6-8 st | potatisar |
1 st | zucchini |
1 st | grön paprika |
1 st | röd lök |
1 st | gul lök |
2 st | tomater |
—– | |
1 dl | (raps)olja |
1 dl | chilisås, Felix |
2 msk | soja, Kikkoman |
1 tsk | Piffi Allkrydda, Kockens |
- Skiva zucchinin i ca 1½ cm-tjocka skivor och halvera dem.
- Skala lökarna och skär dem i klyftor.
- Skölj tomaterna och skär dem i klyftor.
- Skölj och skär paprikan i bitar.
- Blanda chilisås, olja, soja och piffi.
- Skala och skär potatisen i ganska stora klyftor.
- Lägg potatisklyftorna i en ugnssäker form och häll lite av oljeblandningen över dem. Rör runt så de blir helt insmorda.
- Stek mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.
- Ta ut formen, lägg i alla grönsakerna, häll på resten av oljan och rör runt.
- Stek mitt i ugnen i 250 grader tills allt är lagom mjukt, ca 20-30 minuter. Rör runt några gånger under tiden.
Pappan: “Jag älskar chilisås. Mycket gott.”
Mamman: “Några av de godaste ugnsstekta grönsaker jag smakat. Enkelt men genialiskt att krydda med chilisås.”
Kommentar: Grönsakerna kan serveras som en ensam vegetarisk rätt eller till en god bit kött. Rätten är en liten justerad version av “ugnsbakade grönsaker med grillsmak” som jag hittade på vegania.mine.nu.