2007-02-23 (fredag)
Receptet är till fyra personer, tar ca timme och kräver inte mycket arbete.
6-8 skivor | kassler |
flytande Milda (att steka i) | |
svartpeppar, grovmalen | |
4 port. | Pommes Chateau, Felix |
1 st | purjolök |
salt | |
chilisås, Felix |
- Tillaga klyftorna ca en timme i 225 gradig ugn. Vänd och salta lite då och då.
- Stek kasslerskivorna. Krydda med svartpeppar.
- Skiva och fräs purjon i lite flytande Milda.
- Servera kasslern med potatisklyftorna, purjon och en klick chilisås.
Sonen, 4 år: Älskar potatisklyftor. Kasslern hade han inte heller något emot. Tog däremot ketchup istället för chilisås. Purjon ville han naturligtvis inte smaka.
Dottern, 6 år: Äter inte lika mycket kött som sin bror, men potatisklyftorna försvann snabbt. Skippade purjon men tog en del chilisås.
Pappan: Mycket nöjd med dagens middagsval.
Mamman: “Purjolök och kassler är ingen dum kombination. Mycket god mat.”
Kommentar: Lika spännande varje gång att se hur salt kasslern man släpat hem egentligen är. Har man otur får man tillbringa resten av dagen under vattenkranen.