2007-11-15 (torsdag)
Enkelt julgodis på 30 minuter (+ svaltid). Receptet ger ca 40 st.
200 g | Marabou Schweizernöt (eller Marabou Mjölkchoklad) |
100 g | kokosfett |
(ischokladformar) |
- Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
- Smält även kokosfettet i en kastrull och låt svalna av lite.
- Blanda choklad och kokosfett väl.
- Häll upp chokladsmeten i ischokladformar.
- Låt svalna. Lägg dem i burkar med lock med smörgåspapper mellan lagren. Förvara svalt.
Sonen, 5 år: “Choklaaaaaaaaad! Får jag en till? Får jag en till?”
Dottern, 6 år: “Kladdigt… men gott!”
Pappan: “Som jag hade förväntat mig. Inte så goda m.a.o.” “De med nötterna var rätt OK, för de tar bort ischokladsmaken.” (Som att kasta pärlor åt svin.)
Mamman: “Mmm… varför har jag inte gjort detta innan? Ischoklad med nötter var ingen dum idé alls. Mums!”
Kommentar: När jag ändå höll på så passade jag på att göra två omgångar. En med Schweizernöt och en med Mjölkchoklad.
Eftersom jag fick en del kokosfett över så lutar det nog åt att jag, förutom att det blir en omgång Schweizernöt till, även kommer att testa Grädd Nougat eller Mörkchoklad. (Eller någon av de andra sorterna: Mintkrokant, Digestive, Apelsinkrokant, Frukt & Mandel, Helnöt eller Daim.)
(Andra bloggar om: recept, godis, julgodis, jul, choklad, ischoklad, barn, familj)