2007-04-26 (torsdag)
Uppskattad alternativrätt till två barn som inte tycker om kasslergratäng.
potatis (till 2 pers.) | |
2 st | kasslerskivor |
lite | flytande Milda (att steka i) |
(svartpeppar) | |
ca ½ st | gurka |
lite | vispgrädde |
- Skala potatisarna och skär dem i ganska tjocka skivor innan du kokar dem.
- Dela kasslerbitarna i fyra delar.
- Stek kasslerbitarna några minuter så att de får lite färg. Krydda eventuellt lite med svartpepparn.
- Skölj och dela gurkan i mindre bitar.
- Servera kasslerkvartarna med kokt potatis, kaffegrädde och gurkbitar.
Sonen, 4 år: Var mycket nöjd och åt som en häst. Vi fick stoppa honom från att äta för mycket av kasslern, som var lite väl salt.
Dottern, 6 år: Skippade grädden men mumsade glatt i sig resten av maten.
Kommentar: Barnen tycker inte om kasslergratäng utan får detta istället. Inte mycket extraarbete eftersom jag använder samma ingredienser och svänger snabbt ihop det medan gratängen står i ugnen.