2006-05-23 (tisdag)
Inte den fettsnålaste rätten precis, men mycket omtyckt.
(Tar ca en timme att tillaga.)
ca 1 kg | potatis (ca 800g utan skal) |
10 st | fläskskivor, färska |
grillkrydda, Santa Maria | |
1 st | gul lök |
1/3 st | gurka |
mjölk, standard |
1. Skala och koka potatisen.
2. Stek fläsket på ett stekjärn utan fett. Krydda generöst på båda sidorna. (Stek på medelvärme, vänd då och då, allt som allt ca 6 minuter per sida.) Häll av överflödigt fett från stekjärnet vid behov.
3. Skölj och skiva gurkan.
4. Skala och hacka löken.
5. Servera fläsket med kokt potatis, hackad lök, mjölk (som sås) och gurka.
Sonen, 3 år: Tyckte mycket om maten, speciellt fläsket. Hoppade över löken.
Dottern, 5 år: Tyckte mycket om maten. Hoppade över löken och mjölken.
Pappan: “Smaskigt gott!” Äter, inte oväntat, av alla tillbehören.
Mamman: Instämmer med resten av familjen.
Kommentar: Alla tyckte om maten, vilket är ovanligt. Detta gjorde att potatisen inte räckte. Öka till ca 1,5 kg potatis nästa gång.