2007-05-15 (tisdag)
Mycket liten arbetsinsats, mycket god mat. Tar likväl ca en timme att få klar.
ca 4 st | lövbiffar |
salt | |
grovmalen svartpeppar | |
pommes strips, Felix (till 4 pers.) | |
haricots verts, Findus djupfrysta | |
Barbecue Dinner Sauce, Knorr (glasflaska) | |
(gurka) |
- Tillaga stripsen i ugnen ca 1 timme. Vänd och salta dem lite då och då.
- Stek lövbiffarna någon minut per sida och krydda.
- Låt haricots verts:en koka i 3 minuter, slå på 1 dl kallt vatten och låt de dra sig ca 5 minuter under lock innan du häller av vattnet och serverar dem.
- Servera lövbiffarna med strips, haricots verts och lite bbq-sås.
Sonen, 4 år: Smakar lövbiffen, men tycker att den smakar gummi. Äter desto mer pommes och gurka. Efter ett tag ber han även om att få smaka haricots vertsen, som han tycker om och äter flera stycken av. Han säger att han blir jättestark och beundrar sina muskler som tydligen växer under tiden.
Dottern, 6 år: Äter inte lövbiff utan vräker på med pommes och gurka istället.
Pappan: Är nog inte så glad för grönsakerna, men äter en hel del bara för att det är nyttigt. Resten av maten fick iallafall högt betyg. Han berömde t.o.m. såsen flera gånger.
Mamman: “Mycket gott. Smakrik sås, friska haricots verts och lagom peppriga lövbiffar. Mums!”
Favorit-i-repris-kommentar: Även 06-06-02 hade vi strips och lövbiff men då med tomat och gurka. Jag föredrar ju haricots verts-versionen, men resten av familjen håller inte med. Blev dock en klar förbättring med bbq-såsen.
Min dotter nu 11 år tyckte att lövbiffen (ytterlår) var seg som gummi, så jag kokade den i köttbuljong i 30 min efter stekning och den blev hennes favorit mat.