Barnfamilj.se - Vardagsmat för hela familjen
Barnfamilj.se    Veckomatsedlar    Om Barnfamilj.se    Kontakta Barnfamilj.se   


2007-08-10 (fredag)
Stinas kyckling

Lite mer än en timme tar denna latmanskycklingmiddag att tillaga.

1 st “Stinas kyckling”
4 dl Thai Jasmine Broken Rice, Caprice
7,5 dl vatten
1½ tsk salt
lite rapsolja (att steka i)
½ påse Wok Classic, Findus
1/4 st gurka
soja, Kikkoman
(ketchup)
  1. Tillaga kycklingen i mitten av ugnen i 200 grader i ca en timme, tills den är genomstekt.
  2. Skölj riset i kallt vatten.
  3. Blanda vatten, ris och salt, rör om och låt koka under lock i 20 minuter.
  4. Fräs wokgrönsaker i lite olja i en stekpanna tills de är genomvarma.
  5. Skölj och dela gurkan.
  6. Servera kycklingen med jasminris, Kikkoman, wokgrönsaker/gurka och ev. ketchup.

Sonen, 5 år: “En riktig goding.” Älskar kyckling! Gnagde i sig ett lår samt en stor oidentifierad bit. Även gurka och en massa ris med ketchup slank ner. Smakade inte wokgrönsakerna. Tre tummar upp blev betyget.
Dottern, 6 år: Smakade wokgrönsakerna, men tyckte bara om vattenkastanjerna. Gnagde i sig ett lår, en vinge samt en del vitt kött. Åt dessutom lite gurka och mycket ris med ketchup. Hon var också väldigt nöjd med middagen.
Pappan: Tog varken ketchup eller soja. Kompenserade genom att äta desto mer av det vita köttet. Idag tyckte han t.o.m. om minimajsen, som han annars brukar muttra något om varje gång.
Mamman: Väldigt gott med soja till jasminris, det blir smakfullt saltigt. Kycklingen, som vi haft otur med sista gångerna, var välkryddad och god. Passade mycket bra med wokgrönsaker till. Allt som allt en mycket god middag.

Kommentar: För en gångs skull så var alla nöjda med middagen. Typiskt att det skulle vara en rätt där husets kock inte kan ta åt sig så mycket av äran…

 
Mat och Dryck bloggar Blogglista.se