2007-09-12 (onsdag)
Runt en timme tar denna kotlett-middag att tillaga.
5 st | kotletter |
flytande Milda (att steka i) | |
Piffi Allkrydda, Kockens | |
potatis (till 4 personer) | |
1-3 st | morötter |
kaffegrädde | |
svartvinbärs-gelé |
- Skala och koka potatisen.
- Skölj, torka och snitta kotletterna.
- Stek kotletterna några minuter på varje sida. Krydda.
- Skölj, skala och råriv morötterna. (Spara ev. någon hel.)
- Servera kotletterna med kokt potatis, rårivna morötter, kaffegrädde och svartvinbärs-gelé.
Sonen, 5 år: Tycker om allt utom gelén. Äter sin morot hel istället för råriven.
Dottern, 6 år: Tycker om allt utom grädden. Även hon föredrar att knapra på en hel morot.
Pappan: Tycker om allt utom morötterna, kliar tydligen i halsen.
Mamman: Tycker om allt. “Föredrar dock brunsås framför grädde, men detta fungerar det med. God husmanskost.”
“Favorit i repris”-kommentar: Kotletterna kan tillredas och kombineras på enormt många sätt. Kokt potatis tycker iallafall hela familjen om så denna variant är klart godkänd.
(Andra bloggar om: recept, mat, barn, familj, matblogg, foto)