2007-10-05 (fredag)
Recept på 20 st kaneldoftande hastbullar som tar ca 40 minuter att svänga ihop.
5 dl | vetemjöl |
2½ tsk | bakpulver |
1 dl | socker |
1½ tsk | malen kanel |
100 g | smör eller margarin |
1 st | ägg |
2 dl | mjölk |
— | |
1 st | ägg |
pärlsocker |
- Blanda mjöl, bakpulver, socker och kanel.
- Finfördela margarinet i mjölblandningen. Går lättast med fingrarna.
- Tillsätt ägg och mjölk. Blanda runt ordentligt till en slät smet.
- Klicka ut smeten i pappersformar på en bakplåt.
- Pensla med ett uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter.
Sonen, 5 år: “Jag vet vad jag tycker, men jag säger inte det.” Eftersom han åt två stycken så gissar jag att han tyckte om dem.
Dottern, 6 år: Åt glatt tre bullar.
Pappan: Tyckte att de var goda, vilket var tur eftersom det var han som tvunget ville att jag skulle baka kanelbullar. (“Kanelbullens dag” den 4:e oktober.) Han är emot de flesta andra traditioner, men så fort det vankas kakor så är det tydligen superviktigt att skapa traditioner “för barnens skull”.
Mamman: “Inte att jämföra med vanliga kanelbullar, men inte dumt alls när man vill ha något snabbt och gott till kaffet. Väldigt kaneliga.”
Kommentar: I brist på tid, lust och jäst så bestämde jag mig för att fira Kanelbullens dag igår genom att baka kanelhastbullar, vilket blev riktigt lyckat.
(Andra bloggar om: recept, kakor, familj, kanelbulllens dag, matblogg)