2007-10-10 (onsdag)
Ca en timme tar denna “kött, potatis och tetra-Knorr-sås”-middag att tillaga.
3 st | skinkbiffar |
flytande Milda (att steka i) | |
salt | |
svartpeppar, malen | |
potatis (till 4 personer) | |
1 st | Creamy Pepper Sauce, 4 dl, Knorr tetra |
3/4 st | gurka |
svartvinbärs-gelé |
- Skala och koka potatisen.
- Torka skinkbiffarna.
- Stek biffarna några minuter på varje sida. Krydda.
- Värm såsen under omrörning i en kastrull.
- Låt eventuellt biffarna puttra med några minuter i såsen.
- Skölj och skiva gurkan.
- Servera skinkbiffarna med kokt potatis, pepparsås, gurka och svartvinbärsgelé.
Sonen, 5 år: Vill inte smaka såsen, utan får kaffegrädde istället. Annars så fick allt utom gelén godkänt.
Dottern, 6 år: Tyckte att köttet var segt och mindre gott samt att såsen var för stark. Potatisen, gurkan och gelén tyckte hon om iallafall.
Pappan: Gav middagen högt betyg. Tycker om kött-potatis-sås-middagar och denna såsen var mer än godkänd. Stark men god.
Mamman: “Köttet som legat i såsen var mycket smakrikt och smaskigt. Väldigt god och pepprig sås som passade bra ihop med den söta gelén. Mums!”
Kommentar: Såsen var väldigt stark och därför vågade jag bara låta en köttbit puttra med på prov. Resultatet blev en mycket mör och krämigt pepprig skinkbiff.