2007-11-11 (söndag)
Recept på goda chicken nuggets som man enkelt kan göra själv.
1 st | kycklingfilé |
1 st | ägg |
ströbröd | |
salt | |
flytande Milda (att steka i) |
- Tina kycklingfilén om den är fryst.
- Dela kycklingen i mindre bitar.
- Vispa upp ett ägg i en skål. Häll upp ströbröd i en annan skål.
- Rulla runt kycklingen i först ägget, sedan ströbrödet.
- Låt bitarna ligga på fat ett tag och torka.
- Stek kycklingarna i en stekpanna tills de är gyllenbruna och genomstekta. Salta lite försiktigt. (Viktigt att de är helt genomstekta.)
- Servera dina hemmagjorda chicken bits med t.ex. pommes och chilisås.
Sonen, 5 år: Åt korv och pommes istället och var nöjd med det.
Dottern, 6 år: Till en början så tyckte hon om kycklingen. Hon åt några bitar tillsammans med pommes och chilisås. Sedan tröttnade hon och tog korv istället.
Pappan: Smakade motvilligt kycklingen och inte oväntat så ratade han den direkt. Även han fick korv med pommes.
Mamman: “Jättegott. Detta gör jag gärna fler gånger, men hur skoj är det när ingen annan äter det?”
Kommentar: En kycklingfilé räcker till ca två personer, så ska en familj på fyra personer äta så får man nog ta minst två stycken. I det här fallet så räckte det dock med en filé.
(Andra bloggar om: recept, mat, kyckling, kycklingfilé, familj, barn, matblogg)