2006-10-24 (tisdag)
Onyttiga godsaker som passar lika bra till jul som till vardags. (Tar ca 1½ timme).
ca 1 kg | revben |
Grillolja allround, Santa Maria | |
grillkrydda, Santa Maria |
- Stycka revbenen och lägg dem i ugnens långpanna.
- Pensla ena sidan med oljan och krydda.
- Sätt in revbenen i 175-gradig ugn och låt de stekas i ca 40 minuter.
- Skopa upp överflödigt fett.
- Vänd revbenen, pensla dem med ojan och krydda dem.
- Stek ytterligare ca 40 minuter. Skopa ev. upp mer fett under tiden.
Sonen, 4 år: Älskar revben. “Jag är en köttgris.”
Dottern, 5 år: Smakar lite, tycker mycket om det.
Pappan: Mycket glad för revben.
Mamman: “Mycket gott!”
Kommentar: Enkelt fixat och mycket uppskattat men inte så överdrivet nyttigt. Ska äta dem i morgon, eventuellt med en potatisgratäng och grönsallad.
(Andra bloggar om: recept, revben, jul, familj, barn, matblogg, mat)