2007-12-25 (tisdag)
Rester av julmat i en “vanlig-middag-förklädnad”.
potatis (till 4 pers) | |
2 dl | kaffegrädde |
½ st | gul lök |
½ st | gurka |
rester av julköttbullar | |
rester av julrevben | |
rester av prinskorv | |
rester av julskinka | |
(bröd och Lätta) |
- Skala och koka potatisen.
- Lägg resterna av prinskorvarna, köttbullarna och revbenen på ett bakplåtspapper i ugnens långpanna. Värm ca 10 minuter i 175 grader. Vänd några gånger.
- Skala och hacka löken.
- Skölj och skiva gurkan.
- Bred en smörgås och lägg på en skiva skinka.
- Servera det värmda köttet med kokt potatis, lök, grädde, grönsaker och eventuellt en skinkmacka.
Sonen, 5 år: “Jag är trött på julmat!” Han åt potatis, grädde och gurka, men fick vanliga stekta hot dogs i stället för julmaten. Även en ost-macka slank ner.
Dottern, 7 år: Åt inget kött alls, utan nöjde sig med potatis, gurka och gula mini-tomater. Verkade inte så hungrig.
Pappan: “Ett bra alternativ för att det inte ska bli enformigt med julmat.” Tog även en smörgås med skinka på.
Mamman: Hoppade över smörgåsen men åt desto fler revben. “Mycket gott. Passade bra ihop med potatisen och grädden.”
Kommentar: Äter man julmat två dagar i rad så kan det vara skönt att kunna variera lite i alla fall.
(Andra bloggar om: rester, mat, middag, korv, potatis, matblogg, barn, revben)