2008-01-05 (lördag)
Förslag på grönsaker att servera till en middag.
1-2 st | tomater |
1/2 st | gurka |
några | gula, små tomater |
några | majskorn, frysta, Findus |
- Häll majskornen i en kastrull, täck med kallt vatten. Låt koka i ca 1 minut. Slå på 1 dl kallt vatten och låt stå ca 5 minuter med locket på innan du häller av vattnet och låter majskornen svalna.
- Skölj grönsakerna.
- Halvera de gula tomaterna och dela de andra tomaterna samt gurkan i mindre bitar.
- Lägg upp grönsakerna på ett lämpligt fat.
Sonen, 5 år: Vill inte ha någon tomat alls, men äter både gurka och majs med god aptit.
Dottern, 7 år: “Hela allt:et är gott!” sade hon förtjust och åt av alla sorterna.
Pappan: Väljer bort det gula och äter endast av de röda tomaterna och gurkan.
Mamman: “Majsen klarar jag mig utan, men det andra är gott.”
Kommentar: Att blanda ihop grönsaker till en sallad är inte att tänka på här. Istället för att några ska sitta och peta i salladen, så får var och en plocka ihop sin egen grönsaksblandning.
(Andra bloggar om: recept, mat, sallad, grönsaker, barn, familj, matblogg)
Bra idé.