2006-05-29 (måndag)
Enkel och god kasslerrätt som tar 40-50 minuter att tillaga.
500 g | kassler |
3/4 paket | fusilli, Kungsörnen (till 4 pers) |
1 st | gul lök |
1½ st | grön paprika |
1 brk | hela tomater i burk, 400 g |
1-2 dl | vatten |
½ msk | paprikepulver |
1 st | grönsaksbuljongtärning, Knorr |
1. Putsa och dela kasslern i små tärningar.
2. Skala och hacka löken grovt.
3. Skölj och tärna paprikan.
4. Fräs löken några minuter.
5. Tillsätt kasslern och låt den fräsa med ett tag.
6. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med ett tag.
7. Tillsätt burken med tomaterna, vattnet, paprikepulvret och buljongtärningen.
8. Dela varje tomat i ungefär tre delar.
9. Låt puttra i 10-20 min beroende på hur mjuk man vill ha paprikan.
10. Servera kasslern med pastan och paprikesåsen.
Sonen, 3 år: “Mums!” Smakar inget förutom pastan, men den äter han massor av. Pastatokig.
Dottern, 5 år: Misstänksam till en början. Smakar dock allt och tog till och med påfyllning. Tyckte särskilt om “skinkan”.
Pappan: “Gott men irriterande att äta.” (Föredrar vanliga makaroner som inte ramlar av gaffeln.)
Mamman: “Mycket gott. Fräst paprika och kasslersmak är en mumsig blandning.”
Kommentar: Alla tyckte om kasslern utom sonen, som i sin tur tyckte bäst om pastan. Nästa gång får jag göra ett helt paket fusilli, blev lite snålt.