2014-12-07 (söndag)
Ett måste på julbordet – ugnsstekta revben som tar ca 1½ timme att tillaga.
ca 1 kg | revben |
Grillolja allround, Santa Maria | |
grillkrydda, Santa Maria |
- Dela revbenen i mindre bitar och lägg dem i ugnens långpanna.
- Pensla ena sidan med oljan och krydda.
- Sätt in revbenen i 175-gradig ugn och låt de stekas i ca 40 minuter.
- Skopa upp överflödigt fett.
- Vänd revbenen, pensla dem med ojan och krydda dem.
- Stek ytterligare ca 40 minuter. Skopa ev. upp mer fett under tiden.
Sonen, 12 år: Efter att ha förätit sig på väldigt feta revben en jul och sedan avstått dem så har han återigen börjat att tycka om dessa juliga godbitar.
Dottern, 14 år: Dottern är inte så glad för kött i allmänhet och avstår därför inte helt oväntat från att testa revbenen.
Pappan: Precis som skinkan, köttbullarna och kåldolmarna så tillhör revbenen ett av julbordets måsten för honom, även om de inte verkar ha riktigt lika hög prio som de övriga tre.
Mamman: “Mmm… jättegoda med sparsamt med fett, precis som de ska vara.”
Kommentar: Det finns så många olika intressanta sätt att tillaga revben på med honung och spännande kryddor… men här är det samma grillolja och grillkrydda som används år efter år. Så länge det är gott så finns det ingen anledning att rucka på traditionerna. 🙂
(Andra bloggar om: recept, revben, jul, familj, barn, julbloggar, mat)