2014-12-25 (torsdag)
Juldagens “rest-tallrik” blev lika välfylld som julaftonens då det fanns sillrester i överflöd.
Julbordets sill-avdelning: |
|
Sill: | |
Dillsill (Abbas) | Löksill (Abbas) |
Fransk löksill (Abbas) | Citron & Ramslök-sill (Abbas Årets Smak 2014) |
Senapssill (Abbas) | Skärgårdssill (Abbas) |
Chili- & lime-sill (Heminlagd) | Rödlöksill (Heminlagd) |
Lax: | |
Varmrökt lax, dubbelfilé i bit (Vägga Rökeri AB) | |
Kallrökt lax, skivad (Vägga Rökeri AB) | |
Gravad fjordlax, skivad (Falkeskog) | |
Tillbehör: | |
Hovmästarsås (Falkeskog) | |
Romsås (Hemlagad) | |
Jansons Frestelse (Hemlagad) | |
Hårdkokta ägg |
Kommentar: Eftersom endast två av familjemedlemmarna åt något från sillbordet (och de inbjudna släktingarna var väldigt “små i maten”) så blev de “rester” som plockades fram på Juldagen nästan lika imponerande som julaftonens sill-hörna på julbordet. För att förhindra en liknande situation nästa år så har vi därför kommit fram till följande inför julen 2015:
Nästa år så vill vi gärna (förutom sill) ha Jansons Frestelse, Hårdkokta ägg, Varmrökt lax, Romsås och Hovmästarsås på julbordet. I sillväg så räcker det med Löksill, Fransk Löksill, heminlagd Chili- och Limesill, heminlagd Rödlöksill samt någon Ny heminlagd sill-sort. Allt annat (speciellt de färdiga små sillburkarna i olika smaker) är onödiga inköp som mest är där av gammal vana än för att något faktiskt vill ha dem där.